Recent Blog post

Archive for 2015

Hi! I accepting 'My Brother does my make-up challenge' . Let me tell you the story behind the scene of My Brother does my make-up. 

Best of the best bloopers we made is when Afiq excidently put make-up on his own face! It's really true funny. Okey, its my fault too because not giving a clear instruction to them. HAHAHAHAHA!! I am very sorry Afiq. Here, take a look :



How was it? Funny right? His face turn all red. I know it was such embarrassing things for boys. But sorry !! hahahahaha it's too funny!!!!


Click the link, for watching full video: https://www.youtube.com/watch?v=P4jp2H2Qzw8
Creadits

My other site                                                                                                                                            
Youtube Channel: www.youtube.com/TheKurrKurr
Instagram: @Capriesryn

Shop                                                                                                                                                 
Buy Kigurumi and other cute stuff: www.facebook.com/Candycandycandy-shop

Also Support                                                                                                                                     
Hijab Cosplay Gallery: www.facebook.com/Hijabcosplaygallery












Bloopers: My Brother does my makeup

28 November 2015
0
A very good Thursday to all of you! Hi! I'm Ryn. Saying this because of a very long 'sayoonara' to this blog.

On 22 of August, Me and my friends Mizaki, Nodoka, Coora-san, and Tato-san doing a Cosplay shooting at Tasik Y, Batu Pahat Johor,
A very big thanks to accompany me. 

 This is me, cosplay as Shichimiya Satone from Chuunibyou demo ga shitai REN.



 Together with begin from left Tato-san, Mizaki and Me. You guys such a great cosplayer friends. I am very blissful to know you all!


And this is Nodoka cosplaying Rikka Takanashi from Chuunibyou demo ga shitai.


Coora-san the one who wearing red shirt, taking picture of us with a little girl who are love anime :D
Thanks again friends!








Shichimiya Satone's Tasik Y shooting

27 August 2015
0

Deeply inhale and exhale.
Let's start with happy news. On, 26 March, it's Thursday and it's my birthday.
Big thanks for all of my friends who did wish for my birthday. Terima kasih juga yang bagi hadiah untuk Ryn. 

Thanks for Kain dari Ibu, Beg dari Aniqah, Snowglob dari Nodoka, Baju dari Syuu, Komik dari Reyza.
And.... Pikachu Kigurumi form Arwah Abah.

Yup Arwah Abah. Back to 23March, Monday. Ryn terpaksa balik Selangor. Pada mulanya planning nak balik lepas birthday iaitu hari Jumaat, sebab ryn pernah cakap dalam whatsapp group keluarga kami,. "Kaklong nak clain kek, sebab tahun lepas abah tak bagi kek."

Nope. Ryn terpaksa balik, ponteng kelas, lepas dapat panggilan dari 'Ayah Muaz' a.k.a kawan se-surau abah and Muaz tu kawan adik Ryn. Die cakap "Tak balik ke? ayah kamu masuk ICU".. time nie Ryn dekat Summit. Teman Sara tengok baju. Ryn mmg tahu abah masuk hospital, whatsapp dari adik Ryn. Ryn ada balas. Tapi dorang senyap ja. Ryn pikir abah cuma masukkan gas je. For me, biasa la tu..... tapi rupanya ICU. Trkejut la time tu!!! 

Lepas tahu, terus balik asrama, mandi, patah balik ke Terminal. Beli tiket terus balik. Tak pikir dah sama teman. Membuta terus balik. Sebab dapat tahu adik-adik tinggal memalam tanpa org dewasa kat rumah. Tak makan. Ibu and abah tak pernah tinggal dorang malam, kalau dorang tak balik kalau tak ada Ryn.

Sampai ja Batang Kali, selalu abah yang jemput Ryn. Tapi kali nie Ryn terpaksa naik kereta sapu. RM5 untuk 2km. Selalunya Ryn lebih rela jalan kaki 2km malam malam dari kena bayar RM5 untuk 2km. Abah masih tak sedar, ibu suruh balik asrama pada hari Sabtu tu, sebab Ahad dah mula kelas. So, Ryn dengan adik 'krikk krikk' ja birthday tahun nie.

7 April 2015 pukul 10.15p.m. Abah dah takda. Abah dah hembuskan nafas terakhir.
Sebelum dapat tahu, 1Hari sebelum tu Ryn demam. Rasa sangat2 rindu abah... rasa macam nak pelukkkkkkkkkkkkkkkkk sangat abah. Ryn ada telefon ibu, mintak balik. Walaupon ibu baru cerita abah tak sedar balik lepas 2hari terjaga. Ibu sempat sembang, ibu cakap..

"Lapar tak?" Abah tak boleh jawab, abah angguk ja.
Mata abah kaburkabur..

"Abang alif and amir ada kat sini, afiq, akmal, adeeb kat luar, tak boleh masuk, sebab kecik lagi, Kaklong (Ryn) pergi sekolah"
Abah sebak kata ibu...
Saaaakit sangat ryn dengar ibu cerita balik, rasa macam bersalah balik asrama.

Telefon Ryn rosak masa 7April tu.
Ibu dah tahu, Malam tu ryn lepak sembang-sembang dekat bilik depan dengan Aniqah and Syuu.
Lepas tu masuk balik dalam bilik ryn, konon nak practice pingpong, 
Budak-budak bilik sebelah datang kelam-kabut, ada yang kata "Nama awak Putri Nasuha kan?" ada yang kata " Tak .. tak sampai nak bagitahu"

Masa tu ryn rasa macam nak jatuh ke belakang, ryn dah dapat agak, mati mati ryn nangis mintak dorang cakap.. tak.. dorang tetap senyap.
Tak lama tu, Warden naik, die kata "Sabar ya Nasuha"
Ibu pon cakap "Bapak sedara kamu telefon tadi, die kata abah dah takda pukol 10.15p.m.
Ryn meraung gila gila! Sebab ryn teringat die janji....

-Nak bawak ryn pulak pergi Goldcost sebab hari tu die bwak family tanpa ryn.
-Dia kumpul duit dari awal tahun, setiap hari RM50. Sebab die kata nak bawak kami pergi Langkawi.

Sangat-sangat ujian masa tu, Kigurumi Pikachu tu pon abah tak sempat tengok sebenarnye, abah cuma cakap kat ibu, nanti abah bayar untuk kigurumi tu.



MarchApril's Story

20 April 2015
0


I want this picture situation happen to me. The End. Hahahahaha I was jokking!





Sebenarnye saja nak tunjuk gambar tu. Rasa macam comel. HAHAHAHA. What I want for my 19th birthday is....
1. A headband
2. A  cute chopstick
3. Anything from Him
4. A controller

Janji bukan makanan, sebab ryn suka hadiah yang boleh buat kenangan. Tapi kalau~ nak bagi kek pon boleh, tapi kene bagi hadiah gak. A surprise will be nice. Kyaa~

What do I want for my birthday?

10 February 2015
0

Since Ryn banyak sangat benda yang Ryn nak, I made this post! List of my wish list. hahaha Well, bertuah la Ryn kalau ada yang makbulkan impian Ryn nie. But first, why I like surprise then ryn mintak orang belanja? it's because Ryn cepat rasa bersalah. Ada sekali tu ryn mintak kat budak kolej ryn Kitkat. Budak tu memang gila Kitkat. Tak sangka dapat. Hahahahaa. Bukan 1, 3 jnis kitkat Ryn dapat, xsangka sangka.. Hahahaha mekaceh kpd yg berkenaan.

 Chocobi - Shin Chan

 Sticky Candy

Unique Kitkat's flavor

Makan dalam kedai Secret Recipe

Dorayaki

Tutti Frutti

Gambar kat atas nie lah antara benda yang Ryn teringin nak rasa. Well yeah, Ryn mmg suka dapatkan sendiri, sebab ryn tau nak tunggu orang bagi mmg jauh skali. Then, ada lagi beberapa yang Ryn tgh hunting:

1. Aiskrim Pasu
2. Aiskrim Magnum yang boleh letak topping pelik-pelik tu
3. Keyboard Piano/ Gitar Litrik
4. PSVita

ok, yang keempat tu melewat ...







My wishlist

01 February 2015
0
Today is my last semester break for semester1 ! yeah bebeh! let's trowback the momment when the first semester break start! Actually, memang rakam detik mula-mula cuti ja, sebab lepas daripada tu semua ulang-ulang je. 


Yeah, day by day passed away~ habiskan cuti pergi kelas menjahit . Menjahit cosplay semperna Comic Fiesta 2014. Ke kenduri kakak sepupu di wangsa maju dan abang sepupu di kedah. Ada gak pergi ke Kelly's Castle bersama keluarga Pak Teh. Mak teh belanja ^^ mekaceh mak teh.



Pergi Low yatt beli lappy baru. Itu ja sebenarnye sepanjang cuti sem nie. Tak ada yang menarik. Sebelum cuti teringin nak pergi Cameron Highland, tapi tak dilayan. uhukkk~


So nah, ryn upload semua video dekat blog, sebab facebook kedekut. hehehe..

and.... nk habaq mai skali, https://www.facebook.com/gadisbibirseksi makin aktif. Harap sudi jenguk-jenguk.





Well it's been a while, my first semester break!

12 January 2015
0

Well yeah, tahun nie Ryn pergi CF (Comic Fiesta) untuk both day. Not really excited berbandingkan masa mula-mula Ryn dapat tiket CF. Why? sebab sebenarnye Ryn ingat CF kali nie akan jadi awesome sebab bole jumpa balik kawan-kawan kolej. Kali pertamakan jumpa kawan kolej luar dari kolej, tapi buzy menyebelahi mereka. 

 So terima kasih kepada Kak Saakira, sebab sudi teman ryn sepanjang CF. Plus, kawan die jadi photographer untuk kebanyakkan gambar kami.

 Thanks jugak untuk Hijab Cosplay Gallery  sebab memberi nafas baru kepada Hijab cosplayer =D










Comic Fiesta 2014

03 January 2015
2

Copyright © Hijab Cosplay Capries Ryn