Recent Blog post

Archive for December 2011


assalamualaikum
wallah! tengok nie!

semangatnya ryn beli epop haha
bulan nie pulak ada kalender
haha semangat ryn beli sampai bergambar lagi

haha kene pulak kalender bulan 3 ada gambar kim hyun joong
*hari jadi ryn

ingat tau hari jadi ryn 26.03.1996
huhu !
tak lama lagi tu haha

oke bye itu je.. haha
ringkas kan? haha







kalender + epop alahai sukanya ryn !

31 December 2011
0

assalamualaikum,
gila ! betul ke nie!

ryn punya keputusan PMR hanya sekadar lulus
tapi kenapa!
*ayat macam berlakon pulak

dapat je tahu ryn cepat-cepat buat entri nie
baju sekolah dah beli
kat sini pengawas dekat sana boleh sambung ke?

masuk asrama?
OMG

kawan-kawan ryn !
TIDAK !!

sekarang kecut perut tangah pikir,
nak ke taknak

asal dekat perak?
nak dekat Setapak laa!

*buntu gila

kalau sesapa yang mohon.
korang dah boleh tengok keputusannya





Auch ! terkejut ryn

selamat kembali ke sekolah !

nampak tak nampak tak?
alaa gambar tu lah

huhu beg facebook tu
tahun nie adik beradik ryn semua pakai beg jenama facebook

kalau nampak je orang pakai beg facebook cepat-cepat tegur !
mana tahu tu ryn .. haha!

tapi ryn tak bertanggungjawab kalau tu orang lain .. haha
*kidding laa

ryn tak pilih beg kali nie
abah ryn yang pergi beli dekat KL semalam

balik tengok perhh !
pinky laa tahun nie

haha
tapi kawaii ape =)

haha jeles tak?
mahal tu .. haha







pink facebook bag + pencilcase orange

30 December 2011
0
#alolo comelnye adik bongsu ryn nie

assalamualaikum,
perkenalkan ini adik bongsu ryn
hari tu adik ryn tengok album kami masa kecik-kecik

adik ryn ternampak kereta mainan macam tu
die mintak dekat abah ryn
''bah bah nak nie''
senyum je kami tengok masa tu

then,
dua tiga hari lepas tu abah ryn pun tunaikan permintaan adik ryn
yelah anak bongsu.

lagipun semua mainan adik ryn yang nie semua bundle-bundle
kiranya die fifth-hand dah

untung ryn
mainan semua baru-baru masa tu.. haha

*sebenarnya jadi anak sulung nie susah .. haha







drive adik drive


assalamualaikum,
aumm.. sedapnya pengat durian nie.

maapla post nie terlewat sikit.
masa korang baca entri nie pengat nie dah ke logi dah. haha

tula tangguh punya pasallah nie.
sekarangkan musim durian, masing-masing dok beli durian je kan?

mahu 5 trip dah beli durian.
semua ahli keluraga ryn suka durian.
sekali kentut semua bai durian hehe
acah je.

*grr lapar pulak tengok pengat nie








aumm ! sedapnya pengat durian

29 December 2011
2

ye haa!
eh lupa pulak nak bagi salam
assalamualikum

teruja betul ryn malam nie
di sebabkan game DYNASTY WARRIOR 6
ryn sanggup online lambat

akhirnya wira ryn (Ling Tong) dari puak Wu

*lihat gambar hensem tu.. haha

die dah jadi legend pada 10.20 p.m bersamaan hari isnin. haha
auwww kuatnya tengok orang yang main nie la.. haha

selain Ling Tong ryn pakai yang nie namanya Pang Tong
asal semua nama Tong erk? haha
*ryn main pilih je


akhirnya !
dup dap dup dap main game nie dapat jugak ryn capaikan level berpuluh-puluh.

here we are DYNASTY WARRIOR 6

dynasty warriors kalahkan time online

26 December 2011
0
assalamuailaikum !
*cakap macam upin ipin .. haha:face32:

INI ADALAH ENTRI 1 HARI SEBELUM RESULT KELUAR.. HAHA:face24:
nak tahu tak hari-hari ryn sebelum RESULT keluar? nie hah *!

malam semalam asyik tott tott je henpon ryn menjerit-jerit
punyalah ramai dok tanya pasal *lihat gambar

itulah yang jadi *sampai ryn tulis kat wall
lawak-lawak:face15:

hari nie pulak ramai betul update status pasal RESULT hati mana yang tak berdebar .. haha:face66:

nak tengok status depa? nah see it your self la!




*yang nie pulak status ryn sendiri





ish ryn nie maen cilok je status kami:face33:
ryn : maap saje nak promo sikit.. haha:face53:


jiwa meletup sebelum result

21 December 2011
2
annyeonghi jumuseyo
*selamat malam

sebelum habis hari nie *11.50 p.m
ryn nak bagitahu hari nie hari jadi adik ryn

SELAMAT HARI JADI AFIQ AKASHAH!


kesian die, disebabkan hari jadi die bulan 12 lambatlah die merasai umur die. kawan-kawan die yang lain dah lama merasakan umur 7 tahun mereka.. haha..

jom nyayi lagu hari jadi untuk die dalam bahasa cina .. haha

ZHU NI SHENGRE KUAILE
ZHU NI SHENGRE KUAILE
ZHU NI AFIQ KUAILE
ZHU NIE SHENGRE KUAILE !!

*tepuk tangan !

haha saja eja lagu tu ikut sebutan tahu ejaan tu salah.. haha
sedapnye dapat makan kek chocalate basah.. mmmm~
tasty !
:face12:

jangan jeles



happy birthday afiq (7tahun) 2011

17 December 2011
0

selamat malam
nie entri yang ke3 malam nie
*mata tak lebam lagi nie ..huhu

masa hari guru tahun nie ryn berlakon untuk form3
wakil bagi form3.
maap laa ryn baru post hari nie.. huhu

klik kat bawah nie kalau nak tengok
ryn yang pakai beg masa berlakon & lengan baju berlipat

maap kemera getar-getar tak tahu pulak ada yang sudi rakam.. haha
tengok-tengok daa ade dalam youtube.

haha ryn ade adegan tampar menampar haha
seronok!

nie gambar kami sebelum berlakon


*mak ai becelak mengalahkan firaun..
haha



ryn berlakon lagi =.='

13 December 2011
0

assalamualaikum,
malam nie nak buat entri bebas
ryn asyik post entri pasal tuto ngan merepek -repek
haha.. hari nie lagi bertambah merepek*!

sebelum baca ENTRI NIE
sebab ada kene mengene ngan ebtri kali nie

kalau ada yang nak belanja ryn cosplay ryn nak cosplay yang bawah-bawah nie :)
*skirt ala sekolah luar negara

*baju sekolah cardcaptor sakura

*baju cardcaptor sakura

seronoknye kalau ade orang kaya tetibe nak belanja cosplay
sape belanja ryn cosplay tak kiralah apa-apa pun,
ryn nak kiss kiss die.. huhu
*sayang sama die *!












cosplay idaman ryn


selamat hari hujan semua*!
''rasanya tak ada sapa yang tahu''
tu tajuk entri hari nie..

nak tahu something pasal ryn tak?
ramai pikir ryn nie ''gangster'' kat sekolah

ada ke patut budak tu cakap ryn bukannya pengawas tapi penganas..
nasib baik kesabaran ryn tinggi.. huhu

kalau nak tahu.
ryn sebenarnya nampak je kasar tapi dalam hati ada taman .. erk !!

huhu macam tak kene je ayat tadi.
apa yang ryn nak bagitahu ryn macam perempuan lain jugak suke bende kiut kiut tapi ryn tak suke bende feminin sangat.

ryn suka warna pink macam perempuan lain jugak.
ryn bukan anti sosial

ryn bukan anti lelaki
kawan ryn bukan semua perempuan.

ryn senang bergaul dengan sapa-sapa just ryn malu nak bertegur je.
ramai yang kata ryn sombong tapi sebenarnya ryn pemalu.

tapi..
kalau dah berkawan ryn jadi berani bile bersama kawan.
nak tahu macam mana?

kalau bersama kawan ryn boleh buat persembahan, ryn jadi hyper.
itu lah ryn sebenarnya.













rasanya tak ada sapa yang tahu


assalamualaikum
sekejap pulak ryn rase cuti sekolah tahun nie.
rasa macam tak cukup je... huhu

result pmr pon dah nak keluar bulan nie. doakan ryn cemerlang ye ;)
amin.



gambar kat atas nie ^
nie la rutin adik - adik ryn masa cuti sekolah tahun nie
PS2
haha maklumlah orang lain dah puas main
tp
kami baru nak merasa.. haha
selama nie menumpang main kat rumah membe je.. haha

nak tak nak
kene kongsi duit RM100 sorang
habis duit meleyang..

hehe
ryn pun tumpang sekaki

ryn main game ape?
haha game die ada 10 free, jadi tak banyak yang best.
nak tahu ryn main game ape?
hehe

WWE
metal X
dynasy wariors
bola sepak
jaket (motor)
moto gp

nampak x?
macam laki lak ryn nie.. huhu












playstation 2 (baru beli)

12 December 2011
0

asslamualaikum
nampak tak tajuk ryn kali nie?
MACAM BUDAK - BUDAK?

serius agak laser gelaran tu tapi ryn tak rasa hanya sebab gelaran tu nak bergaduh, lagipun ryn mengaku perangai ryn memang kebudak-budakan.
sifat ryn memang macam nie.
tak percaya?

ryn suka warna pink
ryn suka cerita cartoon daripada drama
ryn suka main mainan
ryn suka anak patung
ryn kuat merajok

dah, cukup! tak mau banyak sangat..
nak kata bangga tak ada nak kata malu tak ada.

i like to my self :)












perangai ryn macam budak-budak?

09 December 2011
0

*inilah biawaknye!

*muka adik ryn bile dapat biawak

assalamuailaikum!
#beri salam macam lirik lagu nasyid

pelik tak entri kali nie? dasyat-dasyat!
disebabkan adik ryn tergila-gila sangat binatang pelik-pelik

nak jadi cerita,
suatu hari... jeng jeng jeng

abah ryn pergi kerja, ada motor kat depan abah ryn terlanggar biawak nie
mase tu biawak tu dah terjelir lidah keluar!

nak tak nak abah ryn kutiplah
*satu tujuan je mase tu!

yup untuk bagi dekat adik rynlah.. haha
#bapak mana tak sayang anak.

masa tu abah ryn pikir kalau mati pun tetap bawak balik just tak bele je la.. haha
#tunjuk jee

tapi akhirnya biawak tu hidup memang takdir nak suruh adik ryn bele laa tu kan? hehe
sekarang biawak tu tetap sehat.

dan akhirnya..

rumah ryn dah jadi macam mini zoo..!

biawak. hamster. ikan. burung nuri. lopster. kura-kura.
akan datang!
TIKUS BELANDA!

merepek!
haha















ryn ade bele biawak .. hehe

03 December 2011
0

11 thing that i really really like!

  1. sesumpah & skunk (tapi tak tahulah berani ke tak nak penggang binatang tu) hehe
  2. cosplay (sebab ryn suka perasan jadi macam anime)..
  3. bakery (suke buat topping die)
  4. waterfall (rase macam boleh tenangkan fikiran) auww~
  5. gadget (rasa macam jadi spy)
  6. komik anime (gempak starz)
  7. limozine (biar nampak macam orang kaya) *gelak jahat
  8. korea, jepun, swirzerland, paris (Malaysia semestinya!)
  9. drawing (tu hobby lah ryn oi!!)
  10. novel & majalah (suke tengok cover novel tuu)
  11. duit! (hehe mestilah nak kaya!) haha













11 benda yang ryn teramat suka!


7 thing that I don't like!

  1. budak - budak kecik (melainkan keluarga & budak-budak terpilih)
  2. ikan keli (bile ryn nampak ryn rase geli sampai nak ter ....) haha
  3. hantu (my evil enemy)
  4. tak suka orang yang meniru gaya ryn
  5. benci gile semut daripada lipas
  6. benci orang jerit pada ryn awal-awal pagi
  7. tak suke orang yang nak buat baik ngan ryn (sebab ada makna)








7perkara yang ryn tak suka

Copyright © Hijab Cosplay Capries Ryn