Recent Blog post

Archive for January 2013



Selamat malam semua. Ingat tak yang ryn ada cerita ryn jadi cosplayer? tradada!! klik pada gambar ryn untuk vote ryn. Tapi korang semua kene like page tu dulu ya. baru like korang di ambil kira nanti.

Almost forget kalau sesiapa yang berminat nak join jadi cosplayer bagitahu la ryn ya, kita boleh pergi event sama-sama kan? Cosplay yang ryn pakai tu dari anime Cardcaptoar sakura (Sakuta Kinomoto) actually, dia ada banyak baju. Ryn just pilih satu antaranya.


Kepada yang dah vote ryn dalam page tadi, ryn ucapkan tebuan ribuan terima kasih kerana tolong vote ryn. Sayang korang sangat sangat sangat. ..



My Otaku's world - cardcaptor sakura

27 January 2013
0
Hai hoi hello. Malam nie gatal tangan tak tahu nak update cerita apa. Alang-alang ryn nak menunjuk ryn baru pandai melukis guna paintool SAI. orang lain dah pandai ke langit, ryn baru terkial-kial. Just try to be perfect. I will always keep it up until I be master of it. 

TRADADA!! yang nie first time ryn guna 2tone, and bagi sesiapa yang ada DeviantART silalah support ryn dekat sana. Walaupun tak mahir mana .. hehe



Yang nie pulak art yang ke2 much bad then the first right? sobsobsob *crying. Doakanlah ryn mahir pada masa akan datang ye. Yang mana lagi hebat tu meh la sini ajarkan ryn. I wonder korang lebih suka art ryn yang mana? first or second? which better?



Suka tengok orang yang mahir-mahir nie, art dieorang macam hidup ! tone yang dieorang guna cukup ! tak ada kaku kaku macam ryn warrhh !!!! membuktikan ryn perlu usaha yang berlipat ganda lagi kan semua ?



Melukis mengguna Paintool SAI

20 January 2013
4
Selamat awal pagi semua. Acctually cerita yang ryn nak cerita nie cerita tentang mimpi ryn pada ahad lepas. Hello sorry ye korang ryn tangguh tuto korang, tahun nie ryn SPM jadi ibu abah ryn catu ryn boleh main laptop hari Sabtu Ahad je. Mimpi nie kelakar + mengelikan, nak tahu apa die? jom baca entri kali nie.


Mula mimpi ryn mimpi Kevin & Joe Jonas dari Jonas brothers. Mimpi ryn ngan Joe kira jadi pengintip gitu, larikan diri dari seorang perempuan (peminat joe). Joe jonas tarik ryn ke hulu ke hilir nak larikan dari perempuan tu. Time tu rasa ryn macam anak patung seret sana-sini. Haha, naik banggunan ala-ala hotel, terserempak dengan Kevin. Last2 Kevin mengaku yang dia kenakan si Joe nie, menyamar jadi perempuan tadi tu.
(bertopi: Joe Jonas, sebelah dia Kevin Jonas)

Bersambung juga dari Hotel tadi, macam mana entah ryn boleh sesat. Nampak satu room untuk berlatih dance. Teruja sangat meluru je masuk (ryn memang macam tu). Nampak si Greyson ni, entah macam manalah boleh mimpi budak ni. Padahal tak minat pun, biasa-biasa je. Pastu nampak bibik die, ryn sembang dengan bibik die je lah. Nak sembang dengan die kene speaking lak kan? Haha. Blablabla .. time sembang ada 2anak ular luar rumah, 2celah perabot. Ryn panjat meja solek si Greyson nie, seekor dari luah masok dalam, bibik tu yang rescue, sama jugaklah seekor lagi dari celah perabot tu. *pendekkan cerita* lastly, bibik tu sempat kasi satu cenderahati milih Greyson kat ryn (konon jadi bukti ryn pernah jumpa die la tu ) :p Dah keluar tu, lupa nak mintak no.hp bibik die, toleh belakang dah terlambat. Hahaha.. Amcam merepekkan?

Tu lah, tidur tak basuh kaki. Hah! padanmuka! Bile ingat mimpi nie kadang-kadang rasa nak tergelak sebab time dengan Joe boleh pulak berlakon konon jadi spy. perhh !! merepek gile la.



Mimpi oh mimpi

13 January 2013
2

Copyright © Hijab Cosplay Capries Ryn