Recent Blog post

Archive for 2013


fuhhh fuhhh *tiup habuk*

ehh hello minna-san!
Well dah lama tak update blog. Maklumlah Ryn nie pemalas org nye. Update pon bile ... "hey senangnya dalam hati.." hahaha bila seronok. Semalam hingga hari nie rasa nak gelak-gelak. Tersengih sorang-sorangg eii macam org gila. HAHAHAHA.

Yeahh!! I'm going Comic Fiesta again!! remember tahun lepas? but thun nie character lain lak ryn cosplay.



















Well yang Ryn tak boleh lupa!! Ryn dapat jumpe kawan-kawan facebook ryn :) Terlalu ramai kalau ryn nak senaraikan. Tapi terima kasih sbb korang ada time tu ^^ I am very very very very very very happy !!!
Rugi tak snap gambar ngan korang. Urhhh!! menyesal... tunggulah tahun depan!! grr!!

To Anime Daisuki Malaysia's member. Thanks sbb kasi ryn join grup korang (´ノ・ω・`)ノ・‥…━━━★゚And sorry yang mana Ryn xdpt jmpe tu. I am very sorry kawan-kawan... Tau2 la kan keadaan kat sana .. sesak weii... Btw, Ryn datang ngn adik ryn naik Ktm. So, nie je la ryn dapat beli ... tapi alhamdulillah ^^


ComicFiesta 2013 (Day1)

23 December 2013
3
Hey kawan-kawan .!
Ye Ryn tengah patah hati, patah hidung, patah kaki. But's who care right?

So.. saje nak merepek sambil makan kerepek. Yes, I'm going to take SPM on this year. Tapi.. sekarang nie dok sokseh sokseh pasal PLKN. So what do i do is.. mula-mula tak nak try cek pon.

Tapi ramai kata 1 Ogos keputusan yang betul ala-ala mutlamat gitu. Mula-mula nak tunggu surat je sampai, ada, maknanya adalah. Tak ada, maknanya tak ada lah.

But!!! .. akhirnya kalah jugak ngan nafsu nak tengok jugak.. Alhamdulillah lah dapat nie :

WHAT I AM DOING AFTER MY SPM?

kerja part time pagi, petang nak ambil kelas kemahiran menjahit/bakeri. Malam ONLINE bebeh!! Actually, malam tu meniaga online >.< page dah buat just tak jual apa-apa yang menarik lagi. cuma tengah menarik penge'like' ! So sudi-sudi lah ke https://www.facebook.com/RinonoCollections

OK jaana~








Alhamdulillah, bole cari kerja part time. !

01 August 2013
0

Jari kerepot mula nak menaip blog semula, ye ryn tahu blog nie dah lama tak di update. Kali nie ryn nak bagitahu bahawa duit raya ryn tahun-tahun sebelum nie yang terkumpul dah makin pupus. Tengoklah apa yang ryn beli.

Figma Chie Satonaka and Yukiko Amagi.

Blablabla, tahun lepas cosplay tahun nie figure. Pemboroskan Ryn nie? haha tu belum tahu lagi lepas SPM ada duit sendiri. Masyaallah. 

So, kalau ada antara korang suka benda-benda macam nie, atau korang pon pembazir pengumpul macam nie, jom kita borak-borak pasal benda nie. HAHAHAHA



Oklah, itu je nak membebel kali nie. Jaane!







Duit raya dah habis

23 June 2013
4
Eh, dengar sini! eh no, I means baca entri kali nie!
Tahun nie 2013 merupakan tahun akhir jadi pelajar menengah. Nak tahu ape cadangan ryn pada tahun nie? jangan sampai ada yang pengsan lak lepas baca nie . (●´ω`●) //

Kalau ikutkan hati Hari guru tahun nie ryn nak menari macam dalam video kat bawah nie:

Tapi macam tak ada peluang je nak menari macam tu  ╥﹏╥ alahai.. Tahun nie kan last, make it different please! Rasa macam tak ada kenangan untuk tahun nie lagi. Kalau nak jadikan kenangan pasal kene marah dengan cikgu hari-hari baik tak payah.

Bayangkanlah, nanti dah tau nak teringin macam nie dah buang tabiat dah. Step-step yang agak 'tersembur' tu tukarlah. Lain dari lain pe tarian nie, selalu orang buat lakonan, nasyid, nyanyia. Cikgu sendiri kata kalau macam yang biasa-biasa baik tak payah ಠ_ಠ





It gonna be my last year

11 May 2013
1

Selamat bertemu kembali kawan-kawan, alahai dah mula berkarat dah ryn tengok blog ryn nie. Almaklumlah sejak bergelar calon SPM nie semua nak kene control sikit. Ryn boleh main laptop nie pon time Jumaat and Cuti je. Sebelum sempat blog nie berkarat nak jugak ryn letak balik minyak supaya kuranglah karatnye nanti.

Well well .. last story ryn berhenti takat ryn pergi balik Terengganu kan? Wahh berkurun lama gak .. Ok tengok cara typing and bercerita pun dah lain kn? waduhh ..

Ryn sendiri pun tak larat nak cerita banyak-banyak dan korang pun silap-silap tak terbaca kan? Ok ikutkan hati ryn, ryn nak cerita pasal Pesta Buku yang baru je lepas. Nampak tak gambar dibawah? ya ya yang tu lah, tu gambar ryn tengah senyum bangga sebab dapat signature dari artis Gempak Starz. 

*Ryn dan Zint

Sebenarnya, cuti baru-baru nie (20april & 21april) kami sekeluarga pergi 'melepak' dekat Freaser hill. Ok ngaku jugaklah ade rasa batak-batak sikit. Perh ! cuaca malam die giler sejuk .. terus tidur awal. Puncak Inn nama diberi, inilah rumah sementara yang merupakan dimana melelehnya air liur ku ketika tidur. Hahaha.!!



 Yeah .. gamar diatas nie pulak saja cari kumbang dekat 'Rompin Trail' tapi tak turun sampai bawah sebab panjang sangat trail nye. Ok nie lak lain ceritanya, The Paddock kalau ada yang tak tahu tempat tu untuk menunggang kuda. Beranggan-anggan konon jadi penunggang kuda lah kononnye.

 
 Izinkan ryn show out sikit breakfast ryn pada hari seterusnya di Fraser hill nie hah ... Roti bakar 2 jam atas roti tu. Nampak tak kelam kabutnya ryn nie. Hahahaha




 Ok last bergambar dekat Big Clock Fraser Hill. nyan~nyan~ Nampaknya sampai sini sahajalah entri ryn kali nie, entah berapa bulan lak nak tunggu entri dari ryn kan? *kidding.






Perjalan sebagai calon SPM

04 May 2013
0
This is today story, Malam jumaat lepas balik terengganu melawat pok uda, mok uda, husna, pok teh, and tok ki. Nampak gambar strawberry and bebunga kat bawah nie? hah, nie cerita time balik, sebelum sampai rumah singgah ke Genting Highland sekejap. Beli - beli and cuci mata.

 *segarkan tanaman kat situ



 Langit kebiruan bunyi ombak mengasyikkan, rindu pulak sesuasana dekat terengganu sana. Tapi balik kali nie terengganu panas la, maklumlah tak hujan beberapa hari dekat sana. Lagi seronok bila teringat main lompat jauh dengan istana pasir dekat sana. Wahhh ....




*ignorekan kaki busuk nie





My march holiday's story

31 March 2013
1
Selamat kembali ke sekolah semua yang masih bersekolah tu, amacam cuti sekolah korang? advanture tak? yang SPM tu result gempak tak? Alhamdulillah kakak angkat ryn dapat 6A tahniah akak. 26 march lepas hari ape ye? 

yeah memang ramai ta tahu, 26 march merupakan hari ketuaan ryn, haha acctually dengan adik ryn sekali, Happy Birthday Amir Asmara! Birthday kite serentak sep sep !


#hadiah ryn buat sendiri bagi dekat adik ryn.

And very thanks full for my mother yang tersayang lagi teristimewa, sebab hadiahkan tudung semperna hari jadi kaklong yang ke 17 nie. Terima kasih juga kepada semua yang ucapkan pada hari jadi tahun ni.

Tak lupa juga kepada Izin sebab bagi kata-kata ucapan nie ye ^^ terima kasih atas doakan juga .. AMIN...









My seventeen birthday's story

Fuhh ! Penat minggu nie, tak ada rehat langsung. Sepatutnya sabtu ahad cuti kan? Tapi minggu nie tak ada cuti langsung buat ryn. Semalam ada sambutan maulidur rasul kan? hahhhh ... Hari nie awal-awal pagi lagi dah kena siap-siap ke sekolah untuk ikut program "My Beautiful Malaysia".
Atas tu kami bersama-sama Cikgu Aziz yg merupakan cikgu Sains Pertanian kami. Bak kata cikgu tu kami asyik bergambar je. haha




Muka-muka kami penat menunggu bas kata pukul 7.30pg bas dah sampai, tapi kenyataan sampainya lewat. Time tunggu adalah dua tiga bas lalu, setaip kali ada bas lalu kami pikirkan betul dah bas kami. Buat malu je.

 Hah kan bas sampai gak akhirnya !





Road to My Beautiful Malaysia Programe

03 February 2013
0
Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakhatu.. alahai halimlah pulak tengah malam buta nie. Acctually, ada orang dah tanya kenapa ryn tak rajin update blog ryn. Haha don't be angry, sekrang ryn update baca! jangan tak baca! hehe..
Sabtu bersamaan 2 Febuari 2013 sekolah ryn mengadakan sambutan Maulidur Rasul. Alhamdulillah seronok jugaklah sambutan nie. Menghadiri untuk sayangnya umatmu kepada mu. Pagi-pagi kami berarak sambil bersalawat, rasa macam raya pun ada sebenarnya. hehe. Sambutan nie dimerahkan lagi dengan pertandingan nasyid, rasa rugi pulak tak masuk join nasyid tahun nie. Arghhh !!




 

 Persembahan paling smartlah yang kumpulan atas nie, siap ada mayat "bantal golek" lagi tu. Ngeri gak tengok depa nastid lama-lama. hehe, dengan berserban ala-ala para ulamk gitu.

Perkenalkan nie Ilyani, sekeping nie je gambar die, maybe die malu nak bergambar kot, See ! ayu kan? hehe yang laki-laki tu sini bukan tempat cari jodoh tau. hehe.


 kiri: Hazwani, Iman, Adlah
 
 Nothing to say, eh apasal lak picture bawah nie? Gambar curik nie. Hope dieorang tak marahlah Ryn shared sini. Comelkan Iman dengan Shafiqa. Keep clam my friends :)




Sambutan Maulidur Rasul Smk Syed Mashor 2013

02 February 2013
2

Copyright © Hijab Cosplay Capries Ryn