Recent Blog post

Archive for September 2012

Salam semua. kebanyakkan entri ryn post malam hari kan? haha umpama "batman" gitu .. kalau korang nak tahu tengahari tadi "Cosplay" yang ryn order dah sampai. Acctually, cosplay adik-adik ryn yang sampai dulu, ryn punya masih dalam proses jahitan. tak sabar lak rasanya. 


 Alif Hakimie - Uchiha Sasuke & Tobi's mask.
Amir Asmara - Son Goku

Time sampai je lori "Skynet" dah tahu dah nie mesti barang cosplay. hehe tak sempat bukak kami semua dah melompat-lompat. Lagi-lagi adik ryn yang Amir tu, sampai tidur pon nak pakai cosplay. hehe tu jelah kot nak kongsi malam nie. Ok bye !





Cosplay

29 September 2012
0
Oyasuminasai .. malam ni ryn nak kongsi salah satu hobi ryn. yeah hobi pelik ryn . rasa - rasa dikalangan pembaca blog ryn nie ada tak yang "otaku"? ape tu otaku? binatang ape tu? agak-agaklah .. bukan binatang ye, kakak abang oii. Otaku nie satu gelaran kepada peminat-peminat kartun jepon nie. YEAH RYN OTAKU !! apa otaku buat? yup, macam macamlah.. bercosplay, kumpul DVD anime.
*first DVD yang ryn beli dari SpeedyVideo kat Kedah*

*yang nie lak paling terharu ryn beli*

agak-agak yang mana otaku jugak tu jum la tukar-tukar cerita dengan ryn. tak pun "like" page anime ryn nie.
klik ANIME CRAZY. yes, page tu ryn handel, lebuh tepat lagi "admin" tapi bukan ryn sorang admin kat situ dengan sorang kawan ryn. Insyaallah jugak, cosplay yang ryn order akan samapi dalam 1bulan lagi. Amin.
*cosplay/baju anime yang ryn tempah*

kepada sesiapa yang teringin nak jadi otaku jugak tu, kene pikir dulu ye.. jangan jadi macam ryn. otaku memerlukan duit yang banyak. sebab barang-barang anime kebanyakan mahal-mahal. kalau nak boros silakan .. jangan merana lah adik oii. hehe btw. alhamdulillah sekali lagi ryn baru RM300 ke bawah je habis.

p/s: RM300 terbang melayang macam tu je.



put's your hands up otaku!!

21 September 2012
0
Salam semua. kebelakangan ni ryn jarang update blogkan? ye ye ryn tahu .. ryn sekarang dah tergelam dalam dunia game. haha pelikkan? dah besar panjang pun asyik dengan gamekan? ya ya .. kembali ke tajuk. cuti hari Malaysia yang lepas ryn berjalan Rawang. saja menghabiskan duit raya dekat sana. pergi Pustaka rawang, belek belek buka dekat kedai tu. kembang kempeh hidung bila ryn jumpa buku ni.


 yup! buku belajar bahasa jepun. dari dulu lagi ryn teringin nak buku macam gini rupe. Akhirnye! *terharu* jumpa jugak.! nak tahu harge die? HAHA RM11.90 je .. nampak tak tu ! macam macam ayat bahase jepun ade dalam buku tu. "Watashi" "Desu-ka" macam macamlah !!
buat masa sekarang nie ryn cuma hafal 5% je dalam buku tu ! HAHA .. bukan ape, takut ruang dalam otak yang nak simpan untuk SPM tahun depan tak cukup ruang pulak ! haha XD

membebel bahasa jepun bagus sangat ke?

19 September 2012
2
Assalamualaikum kepada semua pembaca. dah lama ryn tak merepek dalam blog nie. haha sebenarnya sebuk beraya. mak aih beraya sungguh ryn nie sampai tak update blogkan? hehe .. kepada semua yang merindui diriku .. ryn tujukan lagu ini untuk kamu semua ... *lari taju* tak payahlah tuju lagu sangat.

here we are ! raya tahun nie ryn beraya di kampung belah abah ryn iaitu di Alor Setar , Kedah. rasa macam batak jugaklah bila balik kampung sekali sekala .. haha

* I and my mom*
 *semua anak dara berkumpul .. senyum!*
*kak shahira, siti fairuz, me*
lagi sorang nama die Hidayah, tp die malu lak nk brgmbar


ok, tu cerita pasal beraya dengan kaum kerabat .. HAHA . nie nak cerita dengan kawan-kawan pulak. penat jugaklah merantau sana-sini nak kutip duit raya *kidding*. tapi ada jugaklah terkilan sebab ada kawan-kawan yang sibuk beraya jugak sampai tak dapat beraya rumah depa semua.

 *time beraya rumah meera*

 *syafiqah, iqa, nadia, qila, wani, adk wani, me*

akan ryn save memori nie dalam otak. tak lupa juga dalam folder "kenagan manis". haha !! nak jugak ryn promo baju raya ryn yang ryn beli dekat online nie. take a look !!
 awwchak!

perasan kejap la ye ^^ bye!!



Alangkah raya setahun setiap hari

17 September 2012
2

Copyright © Hijab Cosplay Capries Ryn