Recent Blog post

Archive for November 2011


assalamualaikum.
hai semua

sekarangkan cuti sekolah, ada yang bergembira ada yang bersedih
*macam lirik lagu rayalah pulok.. haha
:131:

nevermine, is ok right?
semalam ryn pergi dengan family jengok sepupu baru habis sunat maklumlah tahun lepas adik ryn sunat, and time adik ryn sunat depa bermalam dekat rumah ryn. tahulah dieorang macam mana rasa sunat

tahun nie pulak giliran dieorang pulak

*nie yang abang


*nie pulak adik

yang adiknya relax je nampakkan?
padahal dekat klinik meraung! tak apa, adik ryn lagi terok.
haha!

ape-ape pon tahniahlah ryn ucapkan dekat Faris (abang) & Farhad (adik).

nak tengok tak video adik ryn masa sunat?
tengoklah .. hehe

tahun lepas adik ryn tahun nie sepupu pulak

29 November 2011
2

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia!
Haha.. korang takut ke tengok tajuk entri kali nie?
Actually entri tajuk nie bukanlah pembunuh yang korang pikirkan.
korang geli tak serangga? Ryn pon geli.. kalau ryn nampak je serangga yang ryn geli kelak ryn akan melompat ataupun panjat dekat mana-mana tempat yang dekat.
Lawak ke? Haha
*bayangkan ryn meloncat-loncat .. haha



tapi ryn tak berani pulak nak bunuh serangga tu..
tapi kenapa letak tajuk entri ‘’Pembunuh?’’ yeah! Inilah yang ryn nak ceritakan. Ryn kalau Nampak je semut ryn rasa nak bunuh-bunuh semut tu! Sebenarnya bukan rasa dah bunuh dah pun.. hehe.. lagi-lagi yang masa semut-semut tu berkumun dekat makanan ke tumpahan air ke .. haha

eii! Geramlah semut memang menguji kesabaran ryn.
Tapi ryn tahu tak baik bunuh haiwan yang tak bersalah tapi! Ryn tak boleh tahan! Benci benci benci!
#taip entri nie dengan penuh rasa geram!

p/s: baru-baru nie semut boleh pulak berteluar dalam kotak besi yang ryn simpan barang-barang jangka sudut, tolok penanda dan lain-lain laa!

akhirnya kotak tu kena buang ryn ambik alat-alat tu je..
*sob sob









ryn pembunuh ke?

24 November 2011
2

asslamualaikum semua..
dan salam kenalan kepada follower baru,
korang sihat? ryn sihat alhamdulillah.

ryn rindu sangat kawan-kawan ryn semua. korang mesti ada ramai kawan jugakkan?
kalau korang nak tahu masa ryn umur 5tahun ryn sekolah di Tadika Disney, 6tahun pulak ryn sekolah di Tadika Sri Ayu. hehe macam main pindah-pindah sekolah pulak..

erm, tik tok tik tok dah naik darjah1. dari darjah1 hingga darjah4 ryn sekolah di SK Taman Sri Gombak2. seronok sekolah situ! bila masuk sekolah rendah ryn masok sekolah agama jugak, ryn sekolah dekat sekolah sekolah agama Abu Bakar As-Sidiq. tapi sebelum tu ryn pernah sekolah dekat sekolah agama Darul Thulab jugak .. tapi sekejap jee

yelah ryn kan suka pindah-pindah sekolah.. haha tu baru sampai darjah4..

*masa buat persembahan dekat pusat beli-belah (tadika)


* masa darjah3

akhir tahun masa darjah4 tu ryn pindah rumahlah pulok. dah best-best stay situ, tai sini best jugak. haha darjah5 ryn sekolah dekat SK Bandar Baru Batng Kali, tapi dekat situ hanya 3bulan je, pindah lagi! ryn pindah dekat SK Batang kali hingga habis darjah6 ... haha

















zaman kanak kanak

18 November 2011
4

*muka masa tunggu saat-saat pengumuman result
(muka macam nak nangis)

assalamualaikum dan alhamdulillah kepada allah,
pada tahun nie adik ryn sorang nie ada ambik UPSR,
semalam result UPSR kan keluar, adik ryn dapat keputusan 4A 1B.
nampaknya die ada masahadapan yang lebih cerah!
chayok!


begitu jugak dengan PSRA,
walaupun hanya dapat gred 2 (jaidjidan)
tapi sukurang-kurangnya gred tu adalah gred terbaik !
tahniah sekali lagi kak long ucapkan!

teruskan berusaha ya ! ><

nie url facebook die
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001664273396

haha! nak promolah pulok! huhu









tahniah alif hakimie

hai what's up!
haha merepek ..
assalamualaikum

hari nie ryn pergi kenduri khawin kawan ayah ryn, dekat rawang dan ulu yam.
sebenarnye ryn tak makan sampai pecah perut pun just, datang sebab nak cenderahati jee..
jahatkan?

#sorry gambar tak kene mengena
# sebok sampah kat tepi tu

#mom and dad

#4 naughty brother

hah!
kenduri zaman sekarang dah jarang orang bagi bunga telur and kotak kecik yang ada gula-gula tuu.. orang sekarang bagi dalam bag kecik dengan kotak bag je..
nak modern je..

biasalah..

(ryn baru perasan gambar pengantin tak ambik pulak)

..haha.. layan je laa karenah ryn nie..








2 kenduri dalam 1 hari .. pecah perut weih

13 November 2011
0

asslamualaikum pembuka bicara
ryn nak cerita pasal pam sempot abah ryn
tak percaya abah ryn pakai pam sempot banyak gini


masya'allah
tuhan saja yang tahu
mahu lebih RM130
habis semata-mata beli pam sempot nie

nasib baiklah abah ryn pndai membahagikan wang..
kalau tidak makan pasir laa ryn sekeluarga

bukan apa
mahal jugakkan pam tu?

boleh tak murahkan sikit?
hehe
#memandai jee ryn nie

ryn jadi tak pelik lah kalau harga pam nie turun besar kemungkinan harga tu turun untuk menyalamatkan wang mahupun nyawa seseorang..

oke laa ryn daa tak ada idea daa nak tulis
hope korang layan je laa ape yang ryn cakap nie..
huhu






apa? lebih dari nie?

09 November 2011
0

assalamualaikum!
sempena hari raya korban yang mulia nie..
#ceh3 ayat~
ryn nak ucapkan selamat hari raya aidiladha
dan
ryn nk kongsi cerita ryn untuk hari nie.. haha

bagi ayah ryn, nie adalah raya haji paling tergempaklah!
sebab tahun ni berbeza sikit dari tahun lepas sebab ayah ryn sembelih sendiri tau lembu tu..

haha rasa macam terlalu banggaa lak ..
huhu
okey okey korang tengok la gambar-gambar nie..
hihi









#adik ryn yang banyak menolong die lain sikit terlampau rajin
serius rajin!








hari raya koban 2011

07 November 2011
0



dear readers,

huhu..ryn nak cakap something nie
ryn masuk futsal alah permainan ni dijalankan sebab nak bagi akitivi untuk budak-budak yang habis ambik PMR nie ..

huh, perlawanan nie dijalankan pada 1.11.2011-3.11.2011
walaupun ryn dapat no.3 tapi tapi tapi dalam perlawanan tu kami dapat belajar main futsal, peraturan futsal, and cara nak bertengkar ngan persaing .. haha
#normal laa tuu

erm..
4.11.2011 pulak penyampaian hadiah bagi kemenangan yang dijangka ni haha & merupakan hari terakhir tingkatan3 sekolah pada tahun 2011 nie :)

oke sume, maaplaa takde gambar mase ryn beraksi di padang ..
hanya ini jee yang ada..





#sorang takde .. haha






Futsal

04 November 2011
0

Copyright © Hijab Cosplay Capries Ryn